Rikken om Den Oeiep-trofee

Op zaterdag 28 september start in ontmoetingscentrum Den Oeiep het kaartseizoen met de strijd om de Den Oeiep-trofee. De rikwedstrijd begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Het inleggeld bedraagt 2 euro.
Op maandag 30 september wordt begonnen met de wekelijkse rikcompetitie. Aanvang 20.00 uur. De beste rikkers gaan naar huis met leuke prijzen.
Ontmoetingscentrum Den Oeiep is gevestigd aan de Bernhardstraat 5 in Cuijk.


Mooie woorden van de burgemeester…

Daags na de opening besteedde burgemeester Hillenaar in zijn wekelijkse column in het Cuijks Weekblad bijzondere aandacht aan onze nieuwe serre. Mooie woorden van waardering en bewondering...
{rsmediagallery tags="Column" use_original="1" direction="asc" limit="1" show_title="0" thumb_width="600"}
(klik voor grotere versie)

De Serre geopend

Onder grote belangstelling heeft burgemeester Wim Hillenaar op 26 januari jongstleden De Serre geopend. "Een aanwinst voor Cuijk", vonden hij en de andere aanwezigen. Bijzonder is dat de aanbouw volledig met eigen (spaar)geld van de beheerstichting Den Oeiep is betaald. "Dankzij een spaarzaam beleid en de jarenlange fantastische inzet van onze vrijwilligers", aldus voorzitter Erik Jansen. "We hadden er voor kunnen kiezen om dat spaarpotje te laten voor wat het was. Wij hebben besloten om in deze crisistijd juist te gaan investeren. Omdat wij merkten dat er behoefte bestaat aan geschikte, betaalbare locaties. Steeds vaker moesten wij nee verkopen. Omdat wij in de gelukkige omstandigheid waren dat wij veel vaste huurders hadden. De keerzijde was dat wij eigenlijk geen ruimte meer hadden voor andere clubs of activiteiten. Daarom hebben wij De Serre gebouwd."
De Serre moet een 'sociale broedplaats' worden. Erik Jansen: "Deze ruimte moet de plek worden waar besturen van verenigingen en organisaties graag willen vergaderen. Waar bijeenkomsten voor leden worden gehouden. Waar cursussen en workshops worden georganiseerd. Waar brainstormsessies plaatsvinden. Wij staan hier in het ontmoetingscentrum Den Oeiep. De plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Een kaart leggen, biljarten, een pilsje drinken. De Serre wordt ons ontwikkelcentrum. Voor het ontwikkelen van mensen. Van verenigingen. Van ideeen en van kennis. En van meer sociale saamhorigheid. In die zin is deze ruimte ook meer dan een aanbouw. Het is een aanvulling."
Wilt u De Serre huren? Klik dan hier.
Voor meer foto's van de opening klik hier.

{rsmediagallery tags="Serre Voorpagina" use_original="0" direction="asc" limit="2" show_title="0" thumb_width="300"}

De Serre in De Maasdriehoek

In haar editie van 22 januari heeft de redactie van De Maasdriehoek ruimschoots aandacht besteed aan de nieuwe serre van Den Oeiep.
Klik hier voor het artikel.

De Serre in gebruik

Ontmoetingscentrum Den Oeiep is uitgebreid met een schitterende nieuwe serre. Een ontmoetingsruimte van liefst 55 vierkante meter groot. Uitermate geschikt voor bestuursvergaderingen, kleine (leden)bijeenkomsten, workshops, cursussen, repetities en andere verenigingsactiviteiten.
De Serre is met eigen financiële middelen van stichting Ontmoetingscentrum Den Oeiep en veel zelfwerkzaamheid van vrijwilligers gerealiseerd.
Wilt u De Serre huren? Lees verder.

Carnaval 2013 in Den Oeiep

Tijdens het carnaval is ontmoetingscentrum Den Oeiep tijdelijk de residentie van het carnavalsgezelschap van buurtvereniging De Haagsestraat, Het Prinsendom.

Het programma:
Zondag 3 februari: Prinseuutwisseling
De nieuwe prins van Het Prinsendom schudt zijn collega-prinsen Joop (De Nölers) en Theo (De Scheresliepers) de hand. En wie weet komen er nog andere carnavalsgezelschappen spontaan binnenvallen. De muzikale omlijsting is in handen van De Haagsestraat House Band, ook wel bekend als hofkapel De Tröters. Aanvang van de Prinseuutwisseling om 13.00 uur, einde om 18.00 uur.

Zondag 10 februari: Optochttreffen
Nadat de bonte carnavalsoptocht door de vrolijk versierde Haagsestraat is getrokken, treffen de echte carnavalsliefhebbers elkaar vanaf 15.30 uur in Den Oeiep. Uiteraard is ook het prinselijk paar van Het Prinsendom en hun Raad van Elf van de partij. Einde om 20.00 uur.

Maandag 11 februari: Tapzingen
Ooit wel eens op een podium willen staan en een onvervalste Nederlandstalige kraker willen meezingen? Dat is het idee van het tapzingen op maandag 20 februari. Spontaan, leuk en vooral met z’n allen. Aanvang om 13.00 uur, einde om 18.00 uur.

Alle activiteiten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.